Kehittäminen

Pikassoksen yksi merkittävimmistä kehittämistoiminnan muodoista on verkostotyö. Luomme kumppanuuteen perustuvia monitoimijaisia verkostoja, joissa suunnitellaan, valmistellaan ja toteutetaan kehittämisprosesseja tai hankkeita. Tuemme ja annamme asiantuntija-apua käynnissä oleville hankkeille.

Meille on tärkeää se, miten kehittäminen parantaa asiakkaiden saamaa palvelua ja asiakkaiden osallisuutta. Olemme mukana kehittämässä asiakaslähtöisiä palveluja ja palvelujen arviointimenetelmiä. Tehtävänämme on myös sosiaalialan perus- ja erityisosaamisen vahvistaminen.

  Kehittämistoiminta ja -verkostot

Koko alueella

Taloussosiaalityön verkosto, sosiaalihuollon ICT-valmistelijoiden verkosto..

Tutustu koko alueemme verkostoihin

Pirkanmaalla

Ilmapuntari, Praksis, Ketjulähetti, sosiaalialan kehittäjäryhmä, muut verkostot..

Tutustu toimintaamme Pirkanmaalla

Kanta-Hämeessä

Verkostotyö, kehittämis- ja tutkimushankkeet, Ilmapuntari..

Tutustu toimintaamme Kanta-Hämeessä

Satakunnassa

Rakenteellinen sosiaalityö, Aikuissosiaalityön Klubi, useat verkostot..

Tutustu toimintaamme Satakunnassa

 Hankkeet

Pikassos toteuttaa itsenäisesti hankkeita, toimii sosiaalialan osaamiskeskusten hallinnoimissa hankekokonaisuuksissa sekä on mukana hyvinvointialueiden tai muiden yhteistyökumppaneiden hallinnoimissa hankkeissa. Osassa hankkeita Pikassos toimii asiantuntijaroolissa tai tietyn sopimuksen mukaan toteuttaa esimerkiksi hankkeeseen liittyviä arvointeja tai kyselyjä. Pikassoksessa toimii myös määräaikaisia hanketyöntekijöitä, jotka työskentelevät hankkeissa sopimuksen mukaan.

Osaamis- ja tukikeskus (OT)-hankkeen tehtävänä on luoda verkostomainen tukirakenne joka tarjoa lasten, nuorten ja perheiden kanssa toimiville ammattilaisille tukea ja konsultaatiota kaikkein vaativimmissa erityiskysymyksissä.

Lue lisää OT-hankkeesta

Sosiaalityöntekijöiden paikka ja saavutettavuus hyvinvointialueiden aikuissosiaalityössä (AISAPA) keskittyy tutkimaan Etelä-Pohjanmaan, Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen aikuissosiaalityötä.

Lue lisää AISAPA-hankkeesta (TUNI)

Kansa-Koulu 5 -hankkeen tavoitteena on edistää sosiaalihuollon kirjaamisen kehittämisrakenteiden muodostumista yhteistyössä kansallisten toimijoiden ja hyvinvointialueiden kanssa.

Lue lisää Pikassoksen roolista Kansa-Koulu hankkeessa

Lue lisää Kansa-Koulu -hankkeesta (Vasso) 

Päättyneet hankkeet

Tutustu päättyneisiin hankkeisiimme. Viimeaikaisia hankkeita ovat olleet esimerkiksi MONNI- ja TOP-hankkeet.

Lue lisää päättyneistä hankkeista