Pikassoksen koko alueen toiminta

Sosiaalialan ajankohtaiskatsausten, tutkimuskatsausten ja Muutokseen pyrkivä sosiaalityö -sarjan lisäksi ylläpidämme koko toiminta-alueemme (Kanta-Häme, Pirkanmaa ja Satakunta) laajuisia verkostoja.

Lisäksi tulemme mielellämme mukaan uusiin verkostoihin, joissa osaamisestamme ja näkökulmistamme voisi olla hyötyä.

 Verkostot ja toiminta koko alueella

Pikassos-alueen foorumit ja verkostot: 

  • Ylimaakunnallisessa vammaissosiaalityön käytäntö- ja kehittämisfoorumissa pysähdytään pohtimaan yhteisesti vammaissosiaalityötä, verkostoitumaan ja jakamaan kokemuksia. Vapa-foorumiin voi ilmoittautua täällä. Lisätietoa foorumista antaa kehittämispäällikkö Seija Junno (seija.junno@pikassos.fi). 

  • Ylimaakunnallisessa gerontologisen sosiaalityön ja sosiaaliohjauksen käytäntö- ja kehittämisfoorumissa hahmotetaan gerontologisen sosiaalityön tulevaisuuden näkymiä ja suuntia. Foorumi toimii myös kollegiaalisen tuen alustana. Gero-foorumiin voi ilmoittautua täällä . Lisätietoa foorumista antaa kehittämispäällikkö Anna Pekkarinen (anna.pekkarinen@pikassos.fi).

  • Ylimaakunnallisessa sosiaalisen kuntoutuksen käytäntö- ja kehittämisfoorumissa jaetaan kokemuksia sosiaalisen kuntoutuksen käytännöistä ja kehittämisen suunnista. Sosku-foorumiin voi ilmoittautua täällä. Lisätietoa foorumista antaa kehityspäällikkö Minka Leino-Holm (minka.leino-holm@pikassos.fi).

  • Ylimaakunnallinen taloussosiaalityön verkosto toimii taloussosiaalityön kehittämis- ja keskustelufoorumina, jossa pureudutaan taloussosiaalityöhön liittyviin ilmiöihin, käsitteisiin, työtapoihin ja -menetelmiin. Lisäksi verkostossa pureudutaan käytäntöjen kehittämiseen ja rakenteelliseen sosiaalityöhön. Taloussosiaalityön verkosto kokoontuu neljä kertaa vuodessa. Mikäli haluat osallistua verkostoon, ota yhteyttä kehittämispäällikkö Seija Junnoon (seija.junno@pikassos.fi) tai Anna Pekkariseen (anna.pekkarinen@pikassos.fi). 

Kansalliset foorumit ja verkostot:

  • Kansallinen Maakuntien sosiaalihuollon ICT-valmistelijoiden "Nyrkit savessa" –verkosto käsittelee ajankohtaisia sosiaalihuollon tiedonhallintaan ja ICT-asioihin liittyviä teemoja. Verkosto kokoontuu noin 6 kertaa vuodessa. Mikäli haluat osallistua verkostoon, ota yhteyttä kehityspäällikkö Anni Kuhalaiseen (anni.kuhalainen@pikassos.fi).

  • Järjestämme yhteistyössä sosiaalialan osaamiskeskus Verson kanssa etsivän ja löytävän sosiaalityön foorumia. Aiempien kertojen materiaalit löydät Pikassoksen aineistopankista klikkaamalla tästä. Tälle sivulle päivitetään myös etsivän ja löytävän sosiaalityön kansallisen foorumin tulevat tapaamiskerrat. 

  • Järjestämme myös kansallisia sosku-aamukahveja Uudenmaan sosiaalialan osaamiskeskus Soccan ja THL:n kanssa. Sosku-kahvien ohjelman ja materiaalit löydät Soccan sivuilta

  • Järjestämme gerontologisen sosiaalityön kansallista foorumia Uudenmaan sosiaalialan osaamiskeskus Soccan kanssa. Gerontologisen sosiaalityön foorumin ohjelman ja materiaalit löydät Soccan sivuilta.

 Ilmapuntari

Ilmapuntari on Pikassoksessa vuonna 2019 toimintatutkimuksellisesti kehitetty työhyvinvointia mittaava väline, jonka fokuksessa ovat toimivan sosiaalialan työyhteisön elementit. Ilmapuntari on kohdentunut lastensuojeluun ja lapsiperheiden sosiaalipalveluihin.

Ilmapuntari tarjoaa säännöllisesti päivittyvää tietoa sosiaalipalvelujen paikallisesta tilanteesta ja kehittämistarpeista. Ilmapuntarin tulosten perusteella tiimien on mahdollista kehittää työtään ja työhyvinvointiaan. Ilmapuntaria ja sen raportointia on kehitetty jatkuvasti. Työväline laajennettiin Pirkanmaalta Kanta-Hämeeseen ja Satakuntaan vuonna 2021.

Lue lisää Ilmapuntarista

Ethän epäröi kysyä Pikassoksen toiminnasta:

Tuula Tuominen

Toimitusjohtaja
050 531 5439
tuula.tuominen@pikassos.fi