Muutokseen pyrkivä sosiaalityö -seminaarisarja

Pikassos järjestää Muutokseen pyrkivä sosiaalityö -seminaarisarjan joka toinen perjantai klo 13.00-14.30, alkaen 14.4.2023.

Seminaarisarja järjestetään Microsoft Teamsilla, ja se on avoin kaikille kiinnostuneille.

Seminaarisarjassa käsitellään teemoja, sosiaalisia ja kulttuurisia taustatekijöitä sekä ilmiöitä, jotka voivat olla ammatillisesti haastavia tai herätellä yllättäviäkin tunteita.

Seminaarisarjan avulla pyritään herättämään keskustelua ja pohdintaa esimerkiksi sosiaalityön ja yhteiskunnan muutostarpeista sekä paikoista ja rooleista, joita sosiaalityö voi ottaa.

Sarjan taustalla kulkee kysymys siitä, kenen kokemuksella on väliä ja miksi sekä miksi toisten kokemukset ovat äänekkäämpiä kuin toisten. Seminaarikertojen rakenne on aina sama: Ensin annetaan puheenvuoro käytännön asiantuntijalle, minkä jälkeen alustusta ja teemaa kommentoi tutkija.

Ajankohta: Joka toinen perjantai-iltapäivä kello 13.00 - 14.30. Seminaarisarja toteutuu keväällä 2023 joka toinen perjantai 14.4.2023 alkaen siten, että viimeinen seminaarikerta on 9.6.2023.

Liity seminaariin (Teams)

Tallennamme seminaarit ja viemme Pikassoksen YouTube-kanavalle, mikäli puhujat antavat luvan. Tallenteet ovat saatavilla Pikassoksen YouTube-kanavalla koko vuoden 2023 ja kevään 2024. Seminaarisarja jatkuu syksyllä elokuun puolivälistä jouluun saakka.

  Ohjelma, kevät 2023

Pe 14.4. kello 13.00 - 14.30: Eletty marginaalisuus ja kuormittavat tilanteet. Alustajana kehittämispäällikkö Iida Makkonen, Porin Sininauha ry ja kommentoijana YTT, yliopistonlehtori Suvi Holmberg, Tampereen yliopisto. Katso tallenne.

Pe 28.4. kello 13.00 - 14.30: Poissuljetut, muualle käännytetyt ja syrjään ajetut - neuvottelut huumeita käyttävien oikeuksista. Alustajina kehittämiskoordinaattori Anne Ovaska ja sosiaaliohjaaja Tanja Pihlaja, A-Klinikkasäätiön Völjy ja kommentoijana YTT, tutkijatohtori Johanna Ranta, Tampereen yliopisto. Katso tallenne.

Pe 12.5. kello 13.00 - 14.30: Trauma ja moraalinen ahdinko. Alustajana turvakotipalvelujen vastaava sosiaalityöntekijä Milka Suuniittu-Sakari, Tampereen Ensi- ja turvakoti ja kommentoijana väitöskirjatutkija Mikko Ilmoniemi, Tampereen yliopisto. Katso tallenne.

Pe 26.5. kello 13.00 - 14.30: Taloudellinen kyvykkyys ja väkivalta. Alustajana hankekoordinaattori Outi Rantanen, Fyffee-hanke ja kommentoijana apulaisprofessori Minna Zechner, Helsingin yliopisto

Pe 9.6. kello 13.00 - 14.30: Kenelle turvallisuus kuuluu? Lainrikkojat vailla turvaa. Alustajana edunvalvonta- ja sosiaalineuvoja Ulrika Järvinen, Kriminaalihuollon tukisäätiö ja kommentoijana yliopisto-opettaja Vera Virokallio, Tampereen yliopisto