Pikassos sai hankerahoitusta lastensuojelun kehittämiseen yhdessä Kanta-Hämeen hyvinvointialueen kanssa
Kanta-Hämeen hyvinvointialue haluaa vahvistaa lastensuojelun asiakkaiden ja heidän läheistensä osallisuutta

Pikassos sai yhdessä Oma Hämeen kanssa Euroopan sosiaalirahaston (ESR+) hankerahoituksen ryhmähankkeelle, jonka tavoitteena on luoda ja vahvistaa lastensuojelun asiakkaiden ja heidän läheistensä osallisuuden ja vertaistuen rakennetta. Hanke toteutetaan reilun kahden vuoden ajalla (1.9.2024-31.10.2026) ja siihen tullaan palkkaamaan projektipäällikkö, -suunnittelija sekä osa-aikainen (80 %) kokemustoimija. Tuen kokonaismäärä on 361 095 euroa.

Hanke kehittää vertaistukeen perustuvia toimintamalleja, tukitoimia ja rakenteita, jotka on erityisesti kohdistettu 12-23-vuotiaiden lastensuojelun asiakkaiden ja heidän läheistensä tukitoimien kehittämiseen ja osallisuuden varmistamiseen, ja toisaalta lastensuojelun ammattihenkilöiden vertaistuen ja vertaisoppimisen vahvistamiseen.

Hankkeen aikana järjestämme ja integroimme erilaista vertaistukiryhmä- ja kokemusasiantuntijatoimintaa lastensuojelun sosiaalityön työskentelymuodoksi hyvinvointialueella niin, että siitä tulee pysyvä ja systemaattinen osa lastensuojelun avo- sijais- ja jälkihuollon palvelujen tukitoimia. Kehittämme ja kokeilemme monitoimijaisia lastensuojelun case-foorumeja ammatillisen vertaistuen ja vertaisoppimisen toimintamalliksi, niin, että siitä muodostetaan pysyvä ja systemaattinen työn tukirakenne lastensuojeluun. Toteutamme kehittämistoimet lastensuojelun kokemusasiantuntijoiden ja lastensuojelun henkilöstön ja johdon kanssa.

Hanke paneutuu erityisesti Turvaverkkoja nuorten tulevaisuuteen (TL 5, erityistavoite 5.1) hankekauden strategisista teemoista kohtaan 2: Perheen ja vanhemmuuden tuki.

Lisätietoa antavat:

Pikassokselta toimitusjohtaja Tuula Tuominen: tuula.tuominen@pikassos.fi ja kehittämispäällikkö Seija Junno: seija.junno@pikassos.fi 

Oma Hämeestä lastensuojelun tulosaluejohtaja Taija Ylätalo: taija.ylatalo@omahame.fi

Hankkeen sivut löydät klikkaamalla tätä linkkiä


sisään Ajankohtaista
Blogimme
Arkistoi
Tervetuloa Pirkanmaan rakenteellisen sosiaalityön seminaariin 9.10. klo 9 - 15.30