Pikassos lausui sosiaaliturvakomitean välimietinnöstä

Pikassos antoi lausunnon sosiaaliturvakomitean välimietintöön. Pikassoksen keskeisin viesti on, että sosiaaliturvan uudistamisen jatkotyössä tulee hyödyntää kokonaisvaltaisesti sosiaalityön ja sosiaalihuollon asiantuntijuutta. 

Lisäksi Pikassos korostaa, että sosiaalityön tehtävä työkyvyn tuessa on ensisijaisesti haavoittuvassa asemassa olevien henkilöiden arjen toimintamahdollisuuksien vahvistaminen ja rakenteellisiin epäkohtiin vaikuttaminen. Yleisesti sosiaalityöllä on keskeinen merkitys rakenteellisten eriarvoisuuksien ja epäoikeudenmukaisuuksien torjumisessa, ja toivon sekä toimijuuden rakentumisessa. Tämä korostaa sosiaalityön yhteiskunnallista tehtävää sekä näiden mahdollisuutta tuottaa oikeudenmukaisuuden kokemuksia haavoittuvissa sosiaalisissa olosuhteissa eläville henkilöille.

Sosiaalityölle ei siten tule antaa uudistuksessa sellaista aktivointipoliittista roolia, joka pahimmillaan aiheuttaa yhteiskunnallista syrjään ajamista ja heikentää sosiaalihuollon ammattihenkilöiden saatavuutta. 

Koko lausunnon löydät aineistopankistamme tai klikkaamalla tästä

sisään Ajankohtaista
Blogimme
Arkistoi
Kansa-koulun kirjaamisasiantuntijavalmennushaku auki yksityisille toimijoille 2.-31.5.2023