Pikassoksen toiminta-alue koostuu kolmesta maakunnasta ja alueella asuu lähes miljoona ihmistä.

Satakunnan maakuntaan kuuluu 17 kuntaa vuonna 2017, jotka muodostavat kolme seutukuntaa. Porin seutukunta on suurin ja siihen kuuluvat Harjavalta, Huittinen, Kokemäki, Merikarvia, Nakkila, Pomarkku, Pori ja Ulvila. Pohjois-Satakunnan seutukuntaan kuuluvat Honkajoki, Jämijärvi, Kankaanpää, Karvia ja Siikainen. Rauman seutukunnan kuntia ovat Eura, Eurajoki, Rauma ja Säkylä. Satakunnan asukkaita on noin 222 000.

Kanta-Hämeen maakunta koostuu Forssan, Hämeenlinnan ja Riihimäen seutukunnista. Forssan seutukunta muodostuu Forssan kaupungista sekä Humppilan, Jokioisten, Tammelan ja Ypäjän kunnista. Forssan seudulla sosiaalipalveluiden järjestämisestä on vastannut vuoden 2014 alusta alkaen seudullinen hyvinvointikuntayhtymä. Riihimäen seutukuntaan kuuluvat Riihimäen kaupunki sekä Hausjärven ja Lopen kunnat. Hämeenlinnan seutukunnan muodostavat Hämeenlinnan kaupunki sekä Hattulan ja Janakkalan kunnat. Kanta-Hämeen asukasluku on hieman yli 170 000 henkeä.

Pikassos toimii Pirkanmaalla yhteistyössä Pirkanmaan hyvinvointialueen ja Pirkanmaan 22 kunnan kanssa. Asukkaita maakunnassa on noin puoli miljoonaa ja heistä 220 000 asuu Pirkanmaan keskuskaupungissa Tampereella. Väestöennusteen mukaan alueen asukasluku kasvaa edelleen. Tampereen seutukuntaan kuuluvat Tampereen lisäksi Hämeenkyrö, Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Pälkäne, Vesilahti ja Ylöjärvi. Ylä-Pirkanmaalla sijaitsevat Mänttä-Vilppula, Virrat, Ruovesi ja Juupajoki sekä Länsi-Pirkanmaalla Parkano, Ikaalinen ja Kihniö. Sastamalan seudun muodostavat Sastamala ja Punkalaidun. Etelä-Pirkanmaan seutukunta koostuu Akaasta, Urjalasta ja Valkeakoskesta.