Tulossa! 

OT-infot

Kanta-Häme 29.3.2023 klo 8.30-9.30. Liity kokoukseen napsauttamalla tästä

Etelä-Pohjanmaa 30.3.2023 klo 8.30 - 9.30. Liity kokoukseen napsauttamalla tästä

Infoissa kuulet hyvinvointialueiden OT-koordinaatio- ja tukipiloteista. Pilotissa lasten, nuorten ja perheiden kanssa toimiville ammattilaisille on käytössä OT -koordinaattorin tuki erityisen vaativissa, monimutkaisissa tai harvinaisissa tilanteissa, joihin tarvitaan lisätukea nykyisten perus- ja erityistason palveluiden lisäksi.

Lisäksi kuulet esimerkkejä jo olemassa olevista ja rakentuvista vaativien tilanteiden moniammatillisista konsultaatiorakenteista ja voit antaa näkemyksiäsi OT -tukipilottien suuntaamiseen Flinga-alustalla.

OT-infoihin ei tarvitse ilmoittautua. Tervetuloa mukaan!

Vaativat erot- webinaari 21.4. siirtyy, uusi ajankohta 8.9.2023 klo 9-11.30 !

Tarkempi ohjelma ja Teams-linkki julkaistaan myöhemmin.

 

Menneet tapahtumat

OT-info Pirkanmaa 21.3.2023 klo 8.30-9.30 

OT-info 16.2.2023 klo 8.30-9.30

Tule kuulemaan OT-koordinaatio- ja konsultaatiopilotista ja Pirkanmaan hyvinvointialueen lasten, nuorten ja perheiden palveluiden konsultaatiorakenteista. Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua. 

Kansallinen OT-webinaari 3.2.2023 klo 9-11.30 

OT-keskushankkeet järjestävät OT-webinaarin 3.2.2023 klo 9–11.30. Tilaisuus on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille. Erityisesti kohderyhmänä ovat sosiaali- ja terveydenhuollon sekä sivistyspalvelujen toimijat, jotka työskentelevät lasten ja nuorten vaativien palveluiden, hoidon ja tuen erityiskysymysten parissa. Webinaarin ohjelma ja materiaali löytyvät tästä.

 

Osaamis- ja tukikeskus (OT) on uusi monialaista osaamista yhdistävä verkostomainen tukirakenne. Osaamis- ja tukikeskuksen tehtävänä on tarjota lasten, nuorten ja perheiden kanssa työskenteleville ammattilaisille tukea ja konsultaatiota kaikkein vaativimmissa erityiskysymyksissä. OT-keskuksen toiminta pohjautuu ajankohtaiseen tutkimus- ja menetelmätietoon. Sisä-Suomen yhteistyöalueen OT-keskus on yksi viidestä kehitteillä olevasta OT-keskuksesta ja osa STM:n koordinoimaa kansallista osaamis- ja tukikeskusverkostoa.

OT-hanketta hanketta toteutetaan Pirkanmaan-, Kanta-Hämeen ja Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueilla eli Sisä-Suomen yhteistyöalueella. OT-hanke on osa psykososiaaliset menetelmät ja tukirakenteet (PsySos)-hankekokonaisuutta. Pikassos toimii OT-hankkeen osatoteuttajana yhdessä SONet BOTNIAn ja TAYS:n kanssa. Hankkeen hallinnointi ja valtionavustus siirtyivät Pirkanmaan hyvinvointialueelle 1.1.2023.

Hankkeen aikana tehdään yhteistyötä hyvinvointialuevalmistelun, kehittämistoiminnan ja järjestöjen kanssa.

OT-kehittämisessä:
- Jatkamme aiemmin tehdyn perustamissuunnitelman pohjalta OT-verkostorakenteen suunnittelua ja konkretisoimista Sisä-Suomen yhteistyöalueella.
- Kartoitamme ja selkeytämme konsultaatioprosesseja erityisen vaativissa monitoimijaisissa (sivistys-, sosiaali- ja terveyspalvelut) asiakastilanteissa.
- Kokoamme vaativien kysymysten asiantuntijoiden verkostoa, jotta ammattilaiset löytävät avun ja tuen yhdestä paikasta.
- Pilotoimme yhteistoiminta-alueelta nousevien teemojen pohjalta monialaista konsultaatiota vaativissa tilanteissa (esimerkiksi vaativimmat erotilanteet).
- Toteutamme dialogisia tilaisuuksia, joissa kokoonnutaan kehittämään erityisesti yhteisasiakkuuteen liittyviä kysymyksiä.
- Kiinnitymme Monni-hankkeen (lastensuojelun monialainen kehittäminen) vaativan sijaishuollon ja erikoissairaanhoidon yhteisasiakkuusmallinnuksen kehittämiseen

OT- keskus hanketiimissä Pikassoksessa työskentelevät projektikoordinaattori Sanna Ylistenniemi ja kehittämisasiantuntija Mimosa Koskimies. SONet BOTNIA kehittämisasiantuntijoina toimivat Noora Aarnio ja Henna Sapir.

Ota rohkeasti yhteyttä ja kehitetään yhdessä merkityksellistä verkostorakennetta lapsille, nuorille ja perheille!

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

OT logo

Normal 0 21 false false false FI X-NONE X-NONE

Yhteistyöllä tukea ja osaamista kaikkein vaativimpiin tilanteisiin

-          Osaamis- ja tukikeskus (OT)-hanke 2022–2023

Osaamis- ja tukikeskus (OT) on uusi monialaista osaamista yhdistävä verkostomainen tukirakenne.