Pikassoksen toimintaa Pirkanmaalla vuonna 2019

Pirkanmaalla Pikassos toteuttaa kehittämistoimintaa pääosin yhteistyöfoorumeiden, työkokousten, selvitysten sekä hankkeiden avulla. Pikassos tukee tarvittaessa ylikunnallisten palvelukokonaisuuksien ja kehittämishankkeiden suunnittelua.

Sosiaalialan osaamiskeskus on viime vuosina ollut vahvasti mukana Pirkanmaa2019-hankkeessa. Kuntaedustajista koostuva maakunnallinen sosiaalialan kehittäjäryhmä ja sen työrukkaset ottavat huomioon aiemman sote-valmistelun sisällölliset kärjet ja jatkaa kehittämistyötä yhdessä Pirkanmaan kuntavetoisen sote-valmistelun kanssa.

Pikassos tekee tiivistä yhteistyötä Pirkanmaan perusterveydenhuollon yksikön kanssa. Lisäksi Tampereen kaupunki, Tampereen ammattikorkeakoulu, Tampereen yliopisto ja Pikassos toteuttavat verkostona Tampere Praksista, jolla edistetään sosiaalialan opetuksen, tutkimuksen ja käytännön yhteistyötä sekä kehitetään toimivia työmuotoja.

Pirkanmaan kunnat osallistuvat kansalliseen Kansa-koulu II -hankkeeseen, joka tukee määrämuotoisen kirjaamisen toimeenpanoa sosiaalialalla. Valtaosa kunnista osallistui myös kesällä 2019 päättyneeseen PRO SOS -hankkeeseen, jonka tehtävänä oli vahvan ja asiakaslähtöisen sosiaalityön edistäminen. Kansallisia muutosohjelmia toimeenpanneet LAPE Pippuri -hanke ja Ikäneuvo-hanke päättyivät vuodenvaihteessa 2018-2019.

Pikassos toimii Pirkanmaalla yhteistyössä 22 kunnan kanssa. Asukkaita maakunnassa on noin puoli miljoonaa ja heistä 220 000 asuu Pirkanmaan keskuskaupungissa Tampereella. Väestöennusteen mukaan alueen asukasluku kasvaa edelleen. Tampereen seutukuntaan kuuluvat Tampereen lisäksi Hämeenkyrö, Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Pälkäne, Vesilahti ja Ylöjärvi. Ylä-Pirkanmaalla sijaitsevat Mänttä-Vilppula, Virrat, Ruovesi ja Juupajoki sekä Länsi-Pirkanmaalla Parkano, Ikaalinen ja Kihniö. Sastamalan seudun muodostavat Sastamala ja Punkalaidun. Etelä-Pirkanmaan seutukunta koostuu Akaasta, Urjalasta ja Valkeakoskesta.

kassos toimii Pirkanmaalla yhteistyössä 22 kunnan kanssa. Asukkaita maakunnassa on noin puoli miljoonaa ja heistä 220 000 asuu Pirkanmaan keskuskaupungissa Tampereella. Väestöennusteen mukaan alueen asukasluku kasvaa edelleen.

Tampereen seutukuntaan kuuluvat Tampereen lisäksi Hämeenkyrö, Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Pälkäne, Vesilahti ja Ylöjärvi. Ylä-Pirkanmaalla sijaitsevat Mänttä-Vilppula, Virrat, Ruovesi ja Juupajoki sekä Länsi-Pirkanmaalla Parkano, Ikaalinen ja Kihniö. Sastamalan seudun muodostavat Sastamala ja Punkalaidun. Etelä-Pirkanmaan seutukunta koostuu Akaasta, Urjalasta ja Valkeakoskesta