Pikassoksen toimintaa Pirkanmaalla vuonna 2018

Pirkanmaalla Pikassos toteuttaa kehittämistoimintaa pääosin yhteistyöfoorumeiden, työkokousten, selvitysten sekä hankkeiden avulla. Pikassos tukee tarvittaessa ylikunnallisten palvelukokonaisuuksien ja kehittämishankkeiden suunnittelua.

Pikassos on aktiivisesti mukana Pirkanmaa2019 -maakunta- ja soteuudistuksessa. Kuntaedustajista koostuvan maakunnallisen sosiaalialan kehittäjäryhmän ja sen työrukkasten toiminta on suunnattu syksystä 2017 lähtien sote-valmistelutyöhön. Pirkanmaalla Pikassos toimii puheenjohtajana lasten ja perheiden sosiaalipalvelujen sekä työikäisten sosiaalipalvelujen -alatyöryhmissä. Lisäksi Pikassos on mukana vammaispalveluiden alatyöryhmässä sekä seuraavissa teemaryhmissä: asiakas- ja palveluohjaus, hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, lasten ja perheiden palvelut, päihde- ja mielenterverys ja työikäisten sosiaalipalvelut sekä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta.

Pikassos tekee tiivistä yhteistyötä sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistyökysymyksissä Pirkanmaan perusterveydenhuollon yksikön kanssa. Lisäksi Tampereen kaupunki, Tampereen ammattikorkeakoulu, Tampereen yliopisto ja Pikassos toteuttavat verkostona Tampere Praksista, jolla edistetään sosiaalialan opetuksen, tutkimuksen ja käytännön yhteistyötä sekä kehitetään toimivia työmuotoja.

Pirkanmaalla toimii tällä hetkellä useita kehittämishankkeita. Pirkanmaan kunnat osallistuvat valtakunnalliseen Kansa-koulu-hankkeeseen, joka tukee määrämuotoisen kirjaamisen toimeenpanoa sosiaalialalla. Valtaosa kunnista osallistuu myös valtakunnalliseen PRO SOS -hankkeeseen, jossa tavoitteena on vahva ja asiakaslähtöinen ja vaikuttava sosiaalityö. Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelman toimeenpanoa toteuttaa LAPE Pippuri -hanke. Ikäneuvo- hankkeessa kehitetään Pirkanmaalle yhteistä ikäihmisten asiakasohjausta.

Pikassos toimii Pirkanmaalla yhteistyössä 22 kunnan kanssa. Asukkaita maakunnassa on noin puoli miljoonaa ja heistä 220 000 asuu Pirkanmaan keskuskaupungissa Tampereella. Väestöennusteen mukaan alueen asukasluku kasvaa edelleen. Tampereen seutukuntaan kuuluvat Tampereen lisäksi Hämeenkyrö, Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Pälkäne, Vesilahti ja Ylöjärvi. Ylä-Pirkanmaalla sijaitsevat Mänttä-Vilppula, Virrat, Ruovesi ja Juupajoki sekä Länsi-Pirkanmaalla Parkano, Ikaalinen ja Kihniö. Sastamalan seudun muodostavat Sastamala ja Punkalaidun. Etelä-Pirkanmaan seutukunta koostuu Akaasta, Urjalasta ja Valkeakoskesta.

kassos toimii Pirkanmaalla yhteistyössä 22 kunnan kanssa. Asukkaita maakunnassa on noin puoli miljoonaa ja heistä 220 000 asuu Pirkanmaan keskuskaupungissa Tampereella. Väestöennusteen mukaan alueen asukasluku kasvaa edelleen.

Tampereen seutukuntaan kuuluvat Tampereen lisäksi Hämeenkyrö, Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Pälkäne, Vesilahti ja Ylöjärvi. Ylä-Pirkanmaalla sijaitsevat Mänttä-Vilppula, Virrat, Ruovesi ja Juupajoki sekä Länsi-Pirkanmaalla Parkano, Ikaalinen ja Kihniö. Sastamalan seudun muodostavat Sastamala ja Punkalaidun. Etelä-Pirkanmaan seutukunta koostuu Akaasta, Urjalasta ja Valkeakoskesta