Pikassoksen toimintaa Pirkanmaalla

Pirkanmaalla Pikassos toteuttaa kehittämistoimintaa pääosin yhteistyöfoorumeiden, työkokousten, selvitysten, ajankohtais- ja tutkimuskatsausten, työyhteisöjen Ilmapuntari-hyvinvointimittarin sekä hankkeiden avulla. Pikassos tukee tarvittaessa ylikunnallisten palvelukokonaisuuksien ja kehittämishankkeiden suunnittelua.

Sosiaalialan osaamiskeskus on vahvasti mukana sote-keskus ohjelman suunnittelussa ja toteutuksessa. Kuntien, koulutus- ja tutkimusorganisaatioiden, Pirkanmaan liiton, Perusterveydenhuollon yksikön ja järjestöjen edustajista koostuva Pikassoksen sosiaalialan kehittäjäryhmä ja sen työrukkaset ottavat huomioon sote-keskus ohjelman kehittämisen kärjet ja Pirkanmaan sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämissuunnitelman sisällöt.

Pikassos tekee tiivistä yhteistyötä Pirkanmaan perusterveydenhuollon yksikön kanssa esimerkiksi ketjulähettitoiminnan, Suuntiman ja Teke-koulutuksen kanssa. Lisäksi Tampereen kaupunki, Tampereen ammattikorkeakoulu, Tampereen yliopisto ja Pikassos toteuttavat verkostona Tampere Praksista, jolla edistetään sosiaalialan opetuksen, tutkimuksen ja käytännön yhteistyötä sekä kehitetään toimivia työmuotoja.

Pirkanmaan kunnat osallistuvat kansalliseen Kansa-koulu III -hankkeeseen, joka tukee määrämuotoisen kirjaamisen toimeenpanoa sosiaalialalla. Lisäksi Pikassos hallinnoi Monialaista lastensuojelun kehittämishanketta MONNIA vuosina 2020-2022. Kaikki Pirkanmaan kunnat ovat mukana MONNI -hankkeessa, samoin kuin 2021 toteutettavassa palvelutehtäväluokitus -ja Kantaan liittymisen tuki hankkeessa, jota Pikassos toteuttaa.

Pikassos toimii Pirkanmaalla yhteistyössä 22 kunnan kanssa. Asukkaita maakunnassa on noin puoli miljoonaa ja heistä 220 000 asuu Pirkanmaan keskuskaupungissa Tampereella. Väestöennusteen mukaan alueen asukasluku kasvaa edelleen. Tampereen seutukuntaan kuuluvat Tampereen lisäksi Hämeenkyrö, Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Pälkäne, Vesilahti ja Ylöjärvi. Ylä-Pirkanmaalla sijaitsevat Mänttä-Vilppula, Virrat, Ruovesi ja Juupajoki sekä Länsi-Pirkanmaalla Parkano, Ikaalinen ja Kihniö. Sastamalan seudun muodostavat Sastamala ja Punkalaidun. Etelä-Pirkanmaan seutukunta koostuu Akaasta, Urjalasta ja Valkeakoskesta.

 

kassos toimii Pirkanmaalla yhteistyössä 22 kunnan kanssa. Asukkaita maakunnassa on noin puoli miljoonaa ja heistä 220 000 asuu Pirkanmaan keskuskaupungissa Tampereella. Väestöennusteen mukaan alueen asukasluku kasvaa edelleen.

Tampereen seutukuntaan kuuluvat Tampereen lisäksi Hämeenkyrö, Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Pälkäne, Vesilahti ja Ylöjärvi. Ylä-Pirkanmaalla sijaitsevat Mänttä-Vilppula, Virrat, Ruovesi ja Juupajoki sekä Länsi-Pirkanmaalla Parkano, Ikaalinen ja Kihniö. Sastamalan seudun muodostavat Sastamala ja Punkalaidun. Etelä-Pirkanmaan seutukunta koostuu Akaasta, Urjalasta ja Valkeakoskesta