Koetko tarvitsevasi apua Teams-etäkokoukseen osallistumisessa? Pikassos järjestää vapaamuotoisia Teams-testaushetkiä syksyllä 2020 tiistaisin klo 8:30-9:00 syyskuun alusta lähes joka viikko aina joulukuun alkuun asti. Huom. testaushetkeä ei pidetä 8.9. eikä 13.10. Voit tulla testaamaan Teamsin toiminnallisuuksia viestin alla olevasta kokouslinkistä. Jos sinulla on Teams asennettuna tietokoneellesi, liity sen kautta. Jos sinulla ei ole Teamsia, kopioi hyperlinkki ja käytä internet-selainta esim. Microsoft Edge, Internet Explorer tai Google Chrome. Huom. Firefox-selain ei välttämättä tue Teamsin selainversiota. Varmista ennen kokoukseen liittymistä, että tietokoneesi kaiutin ja mikrofoni toimivat. Jos Teams on sinulle täysin tuntematon ohjelma, tutustu peruskäyttöohjeisiin ensin tästä: https://pilvi.help/teams/

Huom. Kyseessä ei ole virallinen Teams-koulutus, vaan mahdollisuus tulla oppimaan perusasioita Teamsistä ja jakamaan omaa osaamista mukavaan porukkaan 😊 Koulutusemäntänä toimii suunnittelija Anni Kuhalainen tukenaan muu Pikassos-väki. Lämpimästi tervetuloa! Liity Teams-testaushetkeen tästä linkistä.

Pikassos ja yhteistyökumppanit järjestävät maksuttomia sosiaalialan ajankohtaiskatsauksia perjantaisin kello 9.00-9.30. Syksyn ohjelmakausi käynnistyy syyskuussa, 11.9. Katso syyskauden ohjelma ja osallistumislinkki tästä. Katsaukset toteutetaan Teams-kokouksina. Lisätietoja saat Pikassoksen henkilöstöltä.

Sosiaali- ja terveysministeriö on myöntänyt 30.6.2020 valtioavustuksen kirjaamisvalmennuksen valtakunnalliseksi toteuttamiseksi sosiaalialan osaamiskeskuksille. Avustus on myönnetty Kansa-koulu III -hankkeelle, jonka päätavoitteena on valmentaa sosiaalihuollon ammattilaisia valtakunnallisesti yhdenmukaiseen kirjaamiseen ja järjestää kertaavaa valmennusta Kansa-koulu I ja II -hankkeiden (2015–19) aikana valmennetuille kirjaamisvalmentajille. Hanketta hallinnoi Vasso, mutta jokaisessa osaamiskeskuksessa toimii aluekoordinaattori. Lisätietoja hankkeesta Pikassoksella antaa Anni Kuhalainen. Seuraa Kansa-koulu III -hanketta: Nettisivut | Uutiskirje | Twitter

Kanta-Hämeen, Pirkanmaan ja Satakunnan yhteisen sosiaalialan juridiikkaseminaarin toteutusajankohta siirtyy Koronaviruksen ehkäisyyn liittyvien rajoitusten vuoksi. Tampereen yliopistolla ei ole mahdollisuutta järjestää yli 40 hengen tilaisuuksia syyskuussa. Juridiikkaseminaari pyritään järjestämään kevättalvella 2021. Uudesta ajankohdasta ja järjestelyistä ilmoitetaan myöhemmin.

Tilaisuutta ei siis järjestetä 25.9.2020. Lisätietoja tarvittaessa Pikassoksen henkilökunnalta.

Pikassoksen uutiskirje 6/2020 on julkaistu, voit tutustua siihen tästä. Jos haluat lukea uutisistamme pdf-muotoisena dokumenttina tai ladata sen omalle koneelle, se löytyy tästä. Aiemmat uutiskirjeet löytyvät uutiskirjeiden kansiosta.