Haluatko kehittää ja syventää osaamistasi taloussosiaalityön menetelmistä? Nyt sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus päästä kokemaan tosielämässä, miten Osallistavan sosiaaliturvan kokeilussa toteutettu ryhmässä tapahtuva jalkautuva taloussosiaalityön menetelmä toimii käytännössä.

Aika: tiistaina 28.5.2019 klo 12.00 – 16.00

Paikka: Pääkirjasto Metso, Lehmus sali, Pirkankatu 2, 33101 Tampere

Ilmoittautumiset tiiistaihin 21.5.2019 mennessä tällä lomakkeella. Tilaisuuden järjestää PRO SOS -hanke yhteistyökumppaneineen. Tilaisuuden kutsu on ladattavissa tästä linkistä.

Simulaatiotilaisuudessa jäljitellään aitoa talousneuvontakiertueen työpajaa. Kouluttajana toimii Elisa Schroderus. Elisa työskentelee oikeusministeriössä erityisasiantuntijana Ennakoivan talousneuvonnan hankkeessa. Hän on ollut toteuttamassa Fyrkkaa & Fiilistä -ryhmätoimintaa sekä talousneuvontakiertuetta. Yhteistyökumppaneina toimivat kokemusasiantuntija Niina, talous- ja velkaneuvoja Leeni Rauta sekä Osallistavan sosiaaliturvan kokeilusta Tampereelta Marja Hekkala ja Juuli Mattila.

Työpajapäivään osallistuvien asiakkaiden rooleissa toimivat sosiaalihuollon työntekijät. Iltapäivän aikana simulaatioryhmän jäsenet saavat tietoa talous- ja velka-asioista sekä harjoittelevat talouden hallinnan taitoja ohjatusti. Tavoitteena on, että asiakasrooleissa olevat ryhmän jäsenet saavat yksilöllistä opastusta suunnitelmallisen työskentelyn tueksi. Simulaatioon osallistuvat jakavat lopuksi kokemuksiaan työpajasta. Mikäli kiinnostuit heittäytymään rooliin, niin ota yhteys Sirpaan. Vaihtoehtoisesti voit osallistua simulaatioon kuuntelijan ja reflektoijan roolissa.

YTT Katri Viitasalo Jyväskylän yliopisto, Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksesta osallistuu tilaisuuteen tutkijan roolissa. Katrin mielenkiinnon kohteina ovat taloussosiaalityön osaaminen ja sen kehittäminen. Kuinka taloudellisen toimintakyvyn arviointi ja tuki yhdistyy sosiaalityön osaamiseen? Millaisia taloudellisen tuen palvelutarpeita sosiaalityössä tunnistetaan? Kuinka simulaatiotilaisuus voi vahvistaa osaamista? Katri kerää tutkimusaineistoa yleisöltä ja simulaatioon osallistuvilta työntekijöiltä sähköisellä kyselyllä näistä teemoista. Ilmoittautumisen yhteydessä tiedustelemme halukkuuttasi osallistua tutkimukseen.

Lisätietoja: Sirpa Karjalainen, PRO SOS -hankekoordinaattori, Pikassos