Pikassoksen toimintaa Satakunnassa vuonna 2017

Pikassos on osallistunut viimeisen vuoden aikana kolmen päättyneen Kaste-hankkeen toimintaan Satakunnassa. Pikassoksen edustajat toimivat Yhteisvoimin kotona ja Pois syrjästä -hankkeiden ohjausryhmissä ja toteuttivat hankkeiden arvioinnin sekä osallistuivat päätösseminaarien toteutukseen. Pikassos toimi myös PPPR-hankkeen ohjausryhmässä ja toteutti Porissa terveysasemien henkilökunnan haastattelut paljon palveluja käyttävien asiakkaiden tunnistamisesta. Pikassos toteutti Huittisten omaishoitajien raadin ja Sastamalan kehitysvammaisten ja heidän omaistensa raadit sekä yhteiskehittämistilaisuuden, jossa oli paikalla myös palveluista vastaavat viranomaiset.

Satakunnassa käynnistyi Satasote-valmistelu kesäkuussa 2016. Pikassos on ollut mukana kolmen valmisteluryhmän työssä: Terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen työryhmässä, Aikuis-, päihde- ja mielenterveyspalvelujen työrymässä ja Kehittämisyksikkö -työryhmässä.

Satakunnassa Kansa-koulu -hanke järjesti Satakunnassa kirjaamisvalmentajien valmennuskokonaisuuden keväällä ja syksyllä. Kansa-koulu -hankkeen toimintana on järjestetty myös Satakunnan kuntien sosiaalihuollon asiakastietojärjestelmien pääkäyttäjien tapaamisia.

Pikassos toimii Satakunnassa yhteistyössä 17 kunnan kanssa. Satakunnassa on kolme seutukuntaa. Porin seutukunta on suurin ja siihen kuuluvat Harjavalta, Huittinen, Kokemäki, Merikarvia, Nakkila, Pomarkku, Pori ja Ulvila. Pohjois-Satakunnan seutukuntaan kuuluvat Honkajoki, Jämijärvi, Kankaanpää, Karvia ja Siikainen. Rauman seutukunnan kuntia ovat Eura, Eurajoki, Rauma ja Säkylä. Satakunnan asukaslaku oli 221 740  31.12.2016.